Mısır’da idamla yargılanan Müslüman Kardeşler üyesi iade edildi

05.02.2019 - 16:32
Haberi paylaş

İdamla yargılanan Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Abdülhafız Hüseyin, İstanbul Havaalanı’nda gözaltına alınarak darbeci Sisi yönetimindeki Mısır’a iade edildi. Hüseyin’den haber alınamıyor.

16 Ocak akşamı Somali’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Muhammed Abdülhafız Ahmed Hüseyin Türkiye polisi tarafından gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler üyesi olduğu ve Mısır tarafından istenilen suçlular arasında olduğu tespit edilen Hüseyin, hakkında idam kararı olduğunu söyleyerek siyasi sığınma talebinde bulundu ancak bu talebi kabul edilmedi.

Hüseyin, 18 Ocak’ta idam riski olan Mısır’a gönderildi.

Hüseyin kayıp

Müslüman Kardeşler’e yakın bir internet sitesinde Hüseyin’in Türkiye’den gönderildikten sonra kaybolduğu, kaçırılmış olabileceği bilgisi yer alıyor.

Darbeci Abdülfettah es-Sisi tarafından yönetilen Mısır’a AKP hükümeti darbenin hemen ardından tepki göstermiş, darbeye karşı sokağa çıkan Müslüman Kardeşler üyelerinin kullandığı Rabia işaretini kendi tabanını mobilize etmek üzere kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 4 parmak kaldırılarak verilen bu selamın “tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan” anlamına geldiğini söylemişti.

Bültene kayıt ol