İYİ Parti'nin hedefi AKP-MHP'yi değil HDP'yi durdurmak

31.01.2019 - 07:51
Haberi paylaş

Seçimlerde CHP ile ittifak yapan ve "AKP-MHP koalisyonunu durdurmak" için oy verilmesi istenilen İYİ Parti, Ahlat ve Iğdır'da HDP yerine AKP-MHP'nin belediyeyi kazanması için aday göstermeyeceğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Iğdır’da kaybetmesi için aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

İYİ Parti’nin aday çıkarması durumunda HDP adayının seçilmesine kesin gözüyle bakıldığını söyleyen Akşener şöyle devam etti: “Madem Iğdır’da HDP ile yarışacak bu sistem, biz Iğdır’da aday çıkarmayacağız. Bu yüzden AKP veya MHP’li bir belediye başkanının olmasında sakınca görmüyoruz.”

Cumhur İttifakı'na birlik çağrısı yaptı

Akşener ayrıca, Iğdır'ı HDP'nin almaması için AKP ve MHP'nin ortak bir adayda anlaşmasını istedi:

"Iğdır sınır şehrimiz. Ahlat Osmanlı devletinden itibaren sembolik değeri çok yüksek bir ilçemiz. Biz aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır'da 5 bin 500'e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili İYİ Parti'nin somut adımı. Ahlat'ta MHP'den belediye başkanı seçilmiş daha sonra AK Parti'ye geçmiş Mümtaz Bey var. Orada da 745 oyumuz, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey'in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar."

2014 yerel seçimlerinde HDP, 18 bin 168 oyla Iğdır’da birinci parti olarak çıkarken onu 17 bin 442 oyla MHP ve 4 bin 490 oyla AKP takip etti.

 

Bültene kayıt ol