İstanbul’da ırkçılık karşıtı aktivistler bir araya geldi

15.01.2019 - 07:56
Haberi paylaş

 “Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası aktivistleri dün İstanbul’da bir kez daha bir araya gelerek önümüzdeki dönem neler yapacaklarını konuştular.

Cezayir toplantı salonundaki buluşmada, ilk olarak DSİP’ten Meltem Oral ve Göçmen Araştırmaları Derneği’nden Polat Alpman birer sunum yaptılar.

Yılbaşında Taksim’deki Suriyelilere ilişkin tartışmalara değinen Meltem Oral, İyi Parti ve CHP’nin göçmenlere yönelik kullandığı ırkçı dili anlattı. Oral, Suriyelilerin hedef hâline getirilmesinin altında statü sorunu olduğunu hatırlatarak, bu konuda hükümeti eleştirdi ve Suriyelilerin haklarını talep edecek kitlesel bir hareket inşa etmenin gerekliliğini vurguladı.

Polat Alpman da Suriyelilere yönelik toplumda sıradan insanlar arasında yayılan nefretin sebepleri üzerine konuştu, mültecilere düşmanlığın ve onların hak kaybetmesine yol açmanın muhakkak dönüp dolaşıp ev sahibi toplumun haklarını da budayacağını anlattı.

Daha sonra salondaki birçok katılımcı söz alarak, bundan sonra neler yapılabileceği ve göçmenlerle dayanışmanın nasıl büyütülebileceği üzerine fikirlerini paylaştı.

Toplantıya LGBTİ+ örgütlerinden, mülteciler üzerine çalışan STK’lardan ve akademisyenlerden, sol parti ve kitle örgütlerinden yoğun katılım oldu.

“Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” kampanyası İstanbul’da her pazartesi pratik faaliyetleri planlamak için buluşmaya devam edecek. 10 Şubat’ta, İpsala’da sınırın iki tarafından Yunanistan ve Türkiye’den ırkçılık karşıtı aktivistler buluşarak, sınırda göçmenlere yönelik hak ihlallerini protesto edecekler.

“Hepimiz Göçmeniz – Irkçılığa Hayır” aktivistleri, aynı zamanda TBMM’deki tüm partilere göçmenlerin haklarını savunmaları çağrısında bulunan birer mektup göndermeyi ve 16 Mart’ta tüm dünyayla birlikte Irk Ayrımcılığına Karşı Uluslararası Gün kapsamında sokakta eylem yapmayı planlıyor.

17 Ocak’ta İzmir’de de ırkçılığa karşı göçmenlerle dayanışan aktivistler bir araya gelecekler.

(Gocmeniz.org)

Bültene kayıt ol