Tahir Elçi cinayeti: “Muhtemel fail ve şüpheliler var”

14.12.2018 - 15:37
Haberi paylaş

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili bir raporda muhtemel failler ve şüphelilerin kimler olabileceğine dair bir tespite varıldığını söyledi.

Diyarbakır Barosu’ndaki avukatlar, Tahir Elçi cinayetinin faillerinin açığa çıkarılması için her hafta yaptıkları eylem için yine Diyarbakır adliyesi önünde buluştular. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre burada açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, cinayete ilişkin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Merkezi tarafından hazırlanan raporda, muhtemel failler ve şüphelilerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldığını açıkladı.

Baro Başkanı Cihan Aydın, Elçi’yi öldürenlerin bulunması için 154 haftadır adliye önünde olduklarını belirtti. Raporu savcılığa da sunacaklarını söyleyen Aydın, “İncelenen dosya kapsamında tamamen bilimsel incelemeler bunlar. Sayın Başkanımızın öldürülmesine sebep olan muhtemel failler ve şüphelilerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldı” şeklinde konuştu. Aydın, raporda tespit edilen kişileri ifadelerinin alınmaları ve tutuklanmalarını talep edeceklerini belirtti.

Diyarbakır Barosu yakında raporu ve raporda yer alan 20 dakikalık videoyu yakında basınla paylaşacak.

Bültene kayıt ol