Selahattin Demirtaş duruşmada: “Siyasi rehineler tahliye talep etmezler”

12.12.2018 - 11:00
Haberi paylaş

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çıktı. Tutuklu yargılanan Demirtaş, tahliye talep etmediğini söyledi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çıktı. Hakkındaki 31 fezlekenin toplamı hakkında tutuklu yargılanan Demirtaş savunmasına Kürtçe başladı.

Yeni Yaşam’ın haberine göre ilk olarak açlık grevinin 35’inci gününde olan DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i selamlayan ve PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde İmralı Cezaevi’nde uygulanan ağır tecridini kınadığını vurgulayan Demirtaş, mahkeme heyetine seslenerek, “Mahkeme heyetinden iki talebim olacak, mahkeme heyeti olarak tarafsız ve bağımsız yürütemeyeceğiniz gerekçesiyle öncelikle heyet olarak çekilmelisiniz, aksi halde reddi hakim talebinde bulunacağız” dedi.

Sahte Twitter hesabı

Demirtaş, savunmasına “Beni sahte bir Twitter hesabından atılan tweetlere dayanarak tutukladınız. Üstelik bu deliller bugün cemaat üyesi olmakla suçlanan kişiler tarafından hazırlandı ve siz bunlara dayanarak beni tutukladınız” sözleriyle devam etti.

Hiçbir zaman tahliye talep etmediğini söyleyen Demirtaş şu ifadeleri kullandı: ”Şimdi de etmiyorum. Burada 90 yaşıma gelsem, ağzımda tek diş kalmasa da yine sizden tahliye talep etmeyeceğim. Siz beni kendi iradenizle tutuklamadınız ki tahliye edebilesiniz. Ben burada tutuklu değil, siyasi rehineyim. Siyasi rehineler tahliye talep etmezler”.

Bültene kayıt ol