Gençay Gürsoy’a 2 yıl 3 ay hapis cezası

11.12.2018 - 20:13
Haberi paylaş

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzaladığı için yargılanan eski Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy’a 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Bu, akademisyen yargılamalarında bugüne kadar verilen en yüksek ceza.

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayarak barış talep eden akademisyenlerin yargılamaları sürüyor. Bugün 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan eski TTB Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Celse arasında Gürsoy’n Twitter paylaşımları ve T24 internet sitesi ile yaptığı söyleşinin çıktıları dosyaya eklendi. Raporlu olduğu için duruşmaya katılmayan Gürsoy hakkında "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçunun işlendiğine dair kanaat oluştuğuna hükmedildi ve 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. "Sanığın duruşmadaki olumsuz gözlemlenen tutum ve davranışları, pişmanlık duymamış olması" gerekçe gösterilerek cezalarda indirime de gidilmedi.

Ceza, İstinaf Mahkemesi’ne gönderilecek ve orada kesinleşirse Gürsoy cezaevine girecek.

Bültene kayıt ol