Özgür Gündem'le dayanışanlara verilen cezalar onandı

29.11.2018 - 21:32
Haberi paylaş

Kürt halkının ve onla dayanışanların sesi bütünüyle kısılmak isteniyor. Özgür Gündem gazetesi kapatılmadan önce dayanışma için yapılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazetecilere verilen hapis cezaları onandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, 16 Ocak 2018’de görülen duruşmaya katılan gazeteci Ayşe Düzkan, Hüseyin Aykol, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Bektaş ve Ragıp Duran için karar çıkmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda gazeteci Hüseyin Aykol'a “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 3 yıl 9 ay, Hüseyin Bektaş, Mehmet Ali Çelebi, Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran'a ise ayrı ayrı birer yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. 

Karar duruşmasında avukatların savunma için süre talep etmesine rağmen mahkeme heyeti, süre vermedi. Dava kapsamında bazı gazeteciler savunma yapmamasına rağmen ceza verilmişti.

Cezalar onandı

Kararın verilmesinin ardından, avukatlar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’ne istinaf başvurusunda bulundu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, yerel mahkemenin gazetecilere verdiği cezanın hukuka aykırılığının bulunmadığına karar verdi. Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemlerinin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezalarının kanuni bağlamda uygulandığını belirten mahkeme, esastan reddine karar vererek cezaları onadı.

Bültene kayıt ol