İstanbul’da mahalleye askeri helikopter düştü

26.11.2018 - 12:39
Haberi paylaş

İstanbul’un Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi’nde bir askeri helikopter apartmanların arasına düştü. Kazada 4 asker öldü, 1 asker yaralandı.

Eğitim uçuşu için Samandra’dan kalkan ve yine Samandra’ya dönmesi gereken askeri helikopter, İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi’ne düştü. Apartmanların arasına düşen helikopterde bir 2 subay ve 2 astsubay öldü, 1 asker ise yaralandı.

Olay yerine giderek incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Rıdvan Akar şunları söyledi: “Bu kaza sonunda iki kahraman subayımız, iki kahraman astsubayımız şehit olmuşlardır. Şu anda uzman çavuşumuz yoğun bakımda, ameliyatı yapılmaktadır. Kahraman pilotlarımız, kahraman havacı personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirme çabasına girmişlerdir ve bunu da gördüğünüz gibi hiç kimseye zarar vermeden  gerçekleştirmek için anlaşılıyor ki büyük çaba göstermişler. Bunu da bir ölçüde sağlamışlardır. Havaalanına çok yakın olmakla beraber maalesef havaalanına ulaşmaları mümkün olmamıştır. Bu çerçevede inceleme başlatılmıştır, hem adli hem idari soruşturma sürmekte”.

Bültene kayıt ol