Adalet Zemini: “Demokrasi ve adalet mücadelesinde Cihangir İslam’ın yanındayız”

03.11.2018 - 10:55
Haberi paylaş

Adalet Zemini, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılan Cihangir İslam'la dayanışmak için yazılı bir basın açıklaması yayımladı:

"Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam’ın 31 Ekim tarihinde Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma sonrası yazılı ve görsel basında ve sosyal medyada kendisine yönelik linç kampanyaları başlatıldı. Sonrasında da twitter hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme” suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığı bildirildi.

Cihangir İslam’ın konuşmasında ‘batıl’ diye kastedilenler çok açık bir şekilde AK Parti ve FETÖ olduğu halde, ‘Çatışma’dan kastının bu iki taraf arasındaki çıkar çatışması olduğunu ifade etmiş olmasına rağmen, bu sözlerin muhatabının ‘sokağa çıkan halk’ olduğunu iddia etmek açık bir manipülasyondur.

Gerek meclisteki konuşmasında gerekse daha sonraki paylaşımlarında iktidara yönelik eleştirilerini, 15 Temmuz’da darbeyi engellemek için sokağa çıkan insanlara karşı bir düşmanlık olarak sunmak kendisine yönelik bir sindirme girişimidir. Kaldı ki kendisi darbe gecesi kimseden işaret beklemeden demokrasi ve hukuk düzeni adına sokağa çıkmış, darbeye karşı meşru hükümetin yanında olduğunu beyan etmiştir. 17-25 Aralık öncesinde de Fethullahçı yapılanmayı ve bu yapıyla işbirliğine gidilmesini en ağır şekilde eleştirmiştir.

SP milletvekili Cihangir İslam hakkında soruşturma

Adalet Zemini olarak Cihangir İslam’ın ifadelerinin 15 Temmuz direnişini alçaltmaya yönelik olmadığını, “FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına dair verilen araştırma önergesi”nin iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesinin ardından hakkında soruşturma açılmasının vicdanları yaralayan bir teşebbüs olduğunu düşünmekteyiz.

Ayrıca meclis kürsüsünden yapılan tüm konuşmaları, anayasada yer alan “yasama sorumsuzluğu” ve “kürsü dokunulmazlığı” kapsamında değerlendiriyoruz.

Bu hukuksuz sindirme teşebbüslerine karşı demokrasi ve adalet mücadelesinde Cihangir İslam’ın yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Adalet Zemini"

Bültene kayıt ol