EYT önergesi: Grup başkanvekili görevden alındı, MHP kararını değiştirdi

25.10.2018 - 07:45
Haberi paylaş

AKP-MHP ittifakının bozulmasıyla birlikte dün parlamentodaki bir oylamada AKP'yi ilk kez azınlığa düşmesinin ardından, Bahçeli konuyla ilgili grup başkanvekilini görevden aldı, MHP kararını değiştirdi ve emeklilikte yaşa takılanlar önergesi AKP'nin istediği gibi reddedildi.

Dün mecliste İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun verdiği, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının tespitiyle ilgili araştırma önergesine CHP, İYİ Parti ve HDP’li vekillerin yanısıra MHP’liler de lehte oy vermiş ve AKP'lilerin karşıt oylarına rağmen önerge kabul edilmişti.

Ancak "yerelde" ittifak yapmayacaklarını açıklasalar da Cumhur İttifakı'nın sürdüğünü söyleyen AKP ve MHP harekete geçti.

CNN Türk’ten Ünal Kaya’nın haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Grup Başkanvekili Erhan Usta’ı görevden aldı. Kararın sebebinin önergeye verilen oy olduğu tahmin ediliyor.

AKP parlamento oylamasında azınlıkta kaldı

MHP, söz konusu önergenin görüşmeleri sırasında tavrını değiştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifi veren milletvekillerinden biriyim. Verdiğimiz taahhüdün arkasındayız. Ancak emeklilikte yaşa takılanların polemik konusu yapılmasına aracı olmayacağız. Ekonomik sosyal sorunların çözümü ülke gerçeklerinden kopuk ele alınamaz. Ekonomik abluka ortamında devlet bütçesine yük getirecek uygulamalardan uzak durmalıyız. İktidarla uzlaşma sağlanmadan yürümek doğru değildir” dedi.

Bültene kayıt ol