İstanbul ve Ankara baro seçimlerinde milliyetçi avukatlar solculara saldırdı

21.10.2018 - 12:53
Haberi paylaş

Yerli-milli koalisyonun hükümette olduğu günlerde gerçekleşen baro seçimlerinde, Türk milliyetçileri iki şehirde solculara saldırdı.

İstanbul Barosu’nun yeni başkanının belirleneceği seçim için Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurul toplantısında, Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi’nden Talat Canbolat kürsüde konuşurken milliyetçi avukatlar solculara saldırdı.

Ellerinde OHAL KHK’sıyla kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) genel başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın fotoğrafını taşıyan ve ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganı atarak zafer işareti yapan gruba, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atarak bozkurt işareti yapan milliyetçiler saldırdı.

Benzer bir saldırı Ankara'da

Ankara Barosu’nun 65’inci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdiği Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) grubuna saldırı gerçekleşti.

ÖÇAV grubu tarafından stajyer ve işçi avukatlara ilişkin verilen önergelerin oylamaya sunulmaması nedeniyle ÖÇAV grubu, yönetimde de olan Demokratik Sol Avukatlar (DSA) grubunu protesto etmek için genel kurulu terk etme kararı aldı.

Salonu terk etmeye çalışan ÖÇAV’lı avukatlara Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu saldırdı. Avukatları darp eden milliyetçi avukatlar hakaret de etti.

Salon ardından yaşanan arbede sonrasında ÖÇAV’lı avukatlar genel kurul salonu dışında da polislerin gözleri önünde saldırıya uğradı.

Baro yönetiminde olan DSA’lı avukatlar da duruma tepki göstermezken, ÖÇAV’lı avukatlara “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla saldırı düzenlendi.

Saldırıya uğrayan avukatlar arasında yer alan Murat Yılmaz’ı asansör önünde sıkıştırmaya çalışan Milliyetçi Avukatlar grubu üyesi avukatlar, avukatı darp etmeye çalıştı.

Bültene kayıt ol