Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Erken emekliliği tasvip etmiyoruz”

16.10.2018 - 17:41
Haberi paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında erken emeklilik isteyenleri “savaş fırsatçılarına” benzetti.

Tayyip Erdoğan’ın bugün AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada ana vurguları ekonomi üzerineydi. Emeklilikte yaşa takılanların başlattığı kampanyaya değinen Erdoğan şu sözleri kullandı:

"Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir şey yoktur. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Böyle bir uygulama olamaz" dedi.

“Bugün ortalama emeklilik yaşı 52'dir. Bu AB'de 65'tir. Türkiye yeni yeni 65 yaş sınırına çıkmaya çalışıyor” şeklinde konuşan Erdoğan, emekli olmak isteyenleri fırsatçılara benzeterek şöyle dedi: “Bir tarafta stokçular fırsatçılar türedi, diğer tarafta bunlar türedi. Ne olacak, emekli olacak diğer taraftan başka işte çalışmaya devam edecek”.

Brunson hakkında iki cümle

Casusluk iddiasıyla yargılanan ve ABD ile Türkiye arasında krize neden olduktan sonra geçen hafta serbest bırakılan papaz Andrew Brunson’a kısaca değinen Erdoğan, “Bir Brunson olayı yaşadık. Adalet sistemi kararını verdi ve uygulamaya koydu” dedi.

Bültene kayıt ol