Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda Kaşıkçı araması

16.10.2018 - 13:18
Haberi paylaş

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması sonrası Türkiye polisinin Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda yaptığı arama 9 saat sürerken, CNN Suudi yetkililerin Kaşıkçı’nın sorgu sırasında “yanlışlıkla” öldüğünü itiraf etmeye hazırlandıklarını iddia etti.

Son olarak Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girerken görünen muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan bir daha haber alınmaması ve öldürüldüğü yönündeki şüphelerin artması üzerine Türkiye polisi Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda arama yaptı. 9 saat süren aramanın ardından İstanbul Başkonsolosu’nun rezidansında da arama yapılacağı açıklandı.

Konsolosluğun bahçesinden toprak numunesi ve bahçedeki metal kapıyı da alan ekipler, arama kurtarma köpeği eşliğinde yapılan incelemelerin ardından binadan ayrıldı.

Birleşmiş Milletler de Kaşıkçı olayının aydınlatılması için Başkonsolos’un ve konsolosluk çalışanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti.

Kaşıkçı’nın ailesi bağımsız komisyon talep ediyor

Cemal Kaşıkçı'nın ailesi, öldürüldüğüne ilişkin iddiaların araştırılması için bağımsız ve tarafsız bir uluslararası komisyonun kurulması çağrısı yaptı.

CNN’den itiraf iddiası

CNN kanalı ise adlarını açıklamadığı iki kaynağa dayandırarak Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı’nın sorguda öldürüldüğüne dair bir rapor hazırladığını öne sürdü.

Habere göre Kaşıkçı’nın sorgulanması bir operasyon ancak bu operasyon Suudi Arabistan üst makamlarından izin alınmadan yapıldığı için bazı kişiler sorumlu tutulacak.

Bültene kayıt ol