Arap aydınlardan Kaşıkçı protestosu

08.10.2018 - 15:19
Haberi paylaş

Geçen hafta Levent’teki Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı için bir protesto gösterisi yapıldı.

İstanbul Levent’te bulunan Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve öldürüldüğüne kesin gözüyle bakılan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın posterini taşıyan bir grup meslektaşı konsolosluk binası önünde eylem yaptı.

Hürriyet’ten Eyüp Serbest’in haberine göre Nobel Ödüllü Yemenli Gazeteci ve İnsan Hakları Savunucusu Tevekkül Karman, “Katliamları görmezden gelmiyoruz. Cemal Kaşıkçı’nın nerede olduğunu bilmek istiyoruz. Bu yapılanların uluslararası camiada bir karşılığı olmalı. Suudi yönetimi hukuk tanımaz davranışlarının bedelini ödemeli” şeklinde konuştu.

Eylemde Türkiye’de yaşayan Mısır eski Cumhurbaşkanı Adayı ve Arap Demokratik Devrimler Meclisi Başkanı Eymen Nur, Nobel Ödüllü Yemenli Gazeteci Tevekkül Karman, MAZLUMDER Başkanı Ramazan Beyhan ve Türk Arap Medya Derneği üyeleri ellerinde İngilizce “Cemal Kaşıkçı’ya özgürlük” yazan pankartlar taşıdı.

Eymen Nur ve Tevekkül Karman yaptıkları açıklamalarda, Cemal Kaşıkçı’nın akıbetini bilmediklerini, yaşıyorsa serbest bırakılmasını istedi. Eymen Nur, “Bu yaşananların tümünü Suudi Arabistan yetkililerine ve otoritesine bağlıyoruz. Tek sorumlusu Suudi Arabistan’dır. Bu yapılan eylemlerin insan haklarına uymadığını söylüyoruz” dedi.

Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü kesinleşti

Bültene kayıt ol