Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kayyum mesajı

08.10.2018 - 15:04
Haberi paylaş

Ankara’daki bir açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde “teröre bulaşmış olanlar”ın sandıktan çıkması hâline anında kayyum atayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahaman ilçesinde bir açılış töreninde konuşma yaptı. Yerel seçimlerden bahseden Erdoğan, belediyelerde HDP’nin seçilme ihtimali üzerine konuştu. Seçim sonuçlarını tanımayacakları sinyali veren Erdoğan şu sözleri kullandı:

“Belediyelerin bölücü örgütün kontrolünde olduğu dönemde, bizzat belediye başkanlarının himayesinde yapılan bu hazırlıkları deşifre ediyor, kayyumlarımız vasıtasıyla darmadığın ediyoruz. Milletin aracını, bütçesini teröristlere tahsis edenlerden işledikleri suçların hesabını sorduk, soruyoruz, soracağız.

Şunu da açık söylüyorum: Mart seçimleri geliyor. Bu seçimlerde de teröre bulaşmış olanlar, olur ya, sandıktan çıkacak olurlarsa, öyle bekleyelim şu olsun bu olsun yok. Anında gereğini yapıp kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz. Beklemek yok.” 

HDP'den cevap 

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, mecliste yaptığı açıklamada Erdoğan'a yanıt verdi. Bilgen, "Kızılcahamam'da kamuoyuna yansıtılan bilgiler, yaklaşımlar, yorumlar ve aynı zamanda Erdoğan'ın temsil ettiği makam dolayısıyla devletin yaklaşımını ortaya koyuyorsa çok vahim bir durumla karşı karşıyayız. Partilerin meşruiyetinin ölçüsü o partilerin savunduğu değerler, o değerlere bağlılık ve halkın, toplumun o partilere gösterdiği ilgidir. Bunun dışında bir meşruiyet kriteri koymaya kalkan, darbeci zihniyeti iç dünyasından atamamış demektir" dedi. 

Bültene kayıt ol