“Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır” diyenler yola çıkıyor

07.10.2018 - 13:26
Haberi paylaş

"Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır" kampanyası, hep birlikte insanca, kardeşçe, özgürce yaşayabilmek için herkesi göçmenlerle dayanışmaya çağırıyor.

İstanbul'da geçtiğimiz pazartesi günü Suriyeli göçmenlerin de katılımıyla ilk aktivistler toplantısını yapan kampanya, 9 Ekim Salı akşamı Kadıköy Nayah'ta bir dayanışma gecesi düzenliyor.

Kampanyanın internetteki sayfaları ve çağrı metni şöyle:

Web: https://gocmeniz.org/
Facebook: https://www.facebook.com/gocmeniz/
Twitter: https://twitter.com/HepimizGocmeniz

"Hepimiz Göçmeniz: Irkçılığa Hayır!

Dünyada mülteci düşmanlığı, ırkçılık yayılıyor. Türkiye’de ırkçılığın hedefinde göçmenler ve özel olarak Suriyeliler var. Ana akım siyasete, düşmanlığı üreten söylemler veya büyümesine göz yuman sessizlik hakim.

Suriyelilerin “devletten maaş aldıklarından” tutun “Türkiye vatandaşlarına tanınmayan sosyal haklardan faydalandıklarına” kadar sayısız yalan iddia var. Onlara yönelik “bağırarak konuştukları”, “terörist oldukları”, “hastalık saçtıkları” gibi pek çok iftira var. Elbette tüm bunların yaygınlaşması linç ve pogrom girişimlerinin de önünü açıyor. Linç girişimlerine katılanlara soruşturma bile açılmıyor. Linç girişimlerine katılan herkesin yargılanması yeni girişimlerin engellenmesini sağlar.

Irkçı söylem ve saldırılara karşı Suriyelileri yalnız bırakırsak, ırkçılığın büyümesine alan açmış oluruz. Ve elbette ırkçılık sadece hedefe koyduklarını değil hepimizi ezer. En basitinden kapıdaki ekonomik krizin sorumlusu olarak Suriyelilerin gösterilmesine engel olamazsak, krizin bedelini işçiler ve yoksullar ödemek zorunda kalırlar.

Göçmenlerle dayanışmayı yardımseverlik olarak değil, hep birlikte insanca yaşamak, değişim umudunu büyütebilmek olarak görüyoruz.

En başta mültecilik hakkı olmak üzere Suriyelilerin ve tüm göçmenlerin eşit yurttaşlar olarak yaşamalarının koşulu olan bütün haklarını talep ediyoruz.

Irkçılık sinsidir, dayanışma kapsayıcıdır. Hep birlikte insanca, kardeşçe, özgürce yaşayabilmek için, ırkçıların gözünün içine bakıp: “bu dünya hepimizin, hepimiz göçmeniz” demeye kararlıyız. Bu sesi büyütmek gerektiğine inanan herkesi göçmenlerle dayanışmaya çağırıyoruz."

Bültene kayıt ol