29 Ekim'e yetişmiyor: Üçüncü havalimanının açılış tarihi ertelendi

22.09.2018 - 08:05
Haberi paylaş

İşçilerin hak arayışına karşı "ne olursa olsun 29 Ekim'de açılacak" denilen üçüncü havalimanının açılışı iki ay ertelendi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı konusunda işletmeci ve inşaatı yapan İGA, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandığı belirtiliyor.

Kokpit.aero adlı internet sitesinin haberine göre, havalimanının 31 Aralık 2018 tarihinde açılması konusunda taraflar el sıkışıldı.

Başta Türk Hava Yolları olmak üzere taşınma işlemi 31 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Operasyon, 31 Aralık'ta Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Yeni Havalimanı'na kayacak. 

Havalimanının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılacağı ilan edilmişti.

Havalimanı işçileri çalışma koşullarının düzeltilmesi talebi ile gösteri yapmış, polisin müdahalesiyle yüzlerce işçi gözaltına alınmıştı. İşçilerden 24'ü tutuklanmıştı.

Bakanlık ne demişti?

İşçilerin direnişi sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer almıştı:

" (...) Bugün ise açılışına sayılı günler kala aynı çevreler 'havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar' iddiası ile milletimizin moralini, çalışanların motivasyonunu bozma gayreti içinde oldukları gözlemlenmektedir.

(...)

Bu proje Türkiye'nin gurur projesidir ve durdurmaya, engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimize söz verdiğimiz gibi 29 Ekim 2018 Günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile hizmete açılacaktır."

Bültene kayıt ol