Irkçılar evlerini yaktı, devlet sınır dışı etmek istiyor

08.07.2024 - 14:07
Haberi paylaş

Kayseri’de ırkçı saldırılar sırasında iki kez evi yakılan ve bu konuda ifade veren Suriyeli bir aile, kimlikleri olmasına rağmen sınır dışı edilmek üzere gönderme merkezine götürüldü.

Karar Gazetesi'nin haberine göre Kayseri'de ateşe verilen ve tamamen yanarak yok olan bir evden sağ kurtulan Suriyeli aile, olaylardan sonra taşındıkları yeni evde de saldırıya uğradı.

Göçmen karşıtı ırkçılar, havalandırmak için açılan camdan içeri molotof kokteyli atarak ikinci kez ailenin canına kastetti.

Her iki saldırı anında da evde 7 ve 2 yaşında çocuklar vardı. Polisler, olay sonrası ailenin ifadesini aldı. Aile, şikayetçi olduklarını belirtti. Ancak bir gün sonra, sınır dışı edilmek üzere Kayseri Geri Gönderme Merkezine götürüldüler. Ailenin 2014 yılından beri Türkiye'de yaşadığı ve kimliklerinin olduğu öğrenildi.

Aile yakınları yaşadıklarını şöyle anlattı anlattı:

"Olaylar başladığında evden çıkmadık. İlk evimizi ateşe verdiler. Evde 7, 5 ve 2 yaşlarında çocuklarımız vardı.

Yanan evimiz kullanılamaz hale geldi. Yeni bir eve taşındık ancak burada da olaylar büyüdü. Camı açtıkça içeri molotof atıldı ve evimiz yanmaya başladı. Çocuklar çok korktu ve ağlamaya başladı. Evi yakanların yüzünü gördük.

Sonra başka bir yere taşınmak zorunda kaldık. Polisler ifademizi aldıktan bir gün sonra ailemi geri gönderme merkezine götürdü. Türk komşularımız, 'Onlar evlerini kendi yaktı' dedi polislere.

Ailemiz, 2014 yılından beri Türkiye'de yaşıyor ve kimliklerimiz var. Bu yapılanlar büyük bir haksızlık. Çaresizce bekliyoruz."

Bültene kayıt ol