Bolu'da apartheid dayatmasına, diğer illerde Arapça düşmanlığına dur diyelim

16.04.2024 - 11:56
Haberi paylaş

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır Platformu'nun çağrısı:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirde okuyan yabancı öğrencileri hedef alarak yine ırkçılık yarışında atağa kalktı.

Daha önce Bolu'da yaşayan göçmenlerin su faturalarını iki katına çıkarmaya kalkan ırkçı Özcan, şimdi de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrencilerin ulaşım ücretlerine astronomik bir zam yapacağını duyurdu. Elbette her zamanki gibi ırkçı yalanlara sarılarak.

Irkçı Tanju Özcan, Bolu'yu Karabük yapmayacağız diyor. Karabük'te çoğu Afrika'dan gelmiş olan üniversite öğrencileri, bir süre önce sosyal medyada çeşitli yalanlarla hedef alınmıştı.

Karabük'ten yabancıları kovmak isteyen ırkçıların bu kampanyası, 26 Mart 2023'te Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın (Jeannah Dinabongho Ibouang) katledilmesinin üzerine geldi. 

Davayı takip eden hak savunucuları ve bizzat duruşmalarda ortaya çıkanlar, cinayetin ırkçı saiklerle işlendiğini ortaya koymuştu.

Karabük'teki ırkçılar bunun üzerine taciz ve tehditlerini tırmandırdı.

Irkçı Özcan ise vakit kaybetmeden benzer ırkçı uygulamaları Bolu’ya taşıdı.

Bolu'nun ırkçı yasalarla yönetilen özerk bir eyalet olarak davranması kabul edilemez. 

Ne yazık ki ırkçı Özcan tek değil. Birçok CHP'li belediye başkanı, ilk iş olarak Arapça işyeri tabelalarını kaldırmaya girişti. Bu uygulamalar düpedüz ırkçılıktır.

Yerel seçimlerden birinci çıkan partinin, ırkçılığı tırmandırması tehlikelidir.

Bu duruma sessiz kalmamalıyız.

Karabük'te, Bolu'da, her yerde yabancı öğrencilerle dayanışalım.

Çok dilli, çok kültürlü bir yaşamı hep birlikte savunalım.

Hedef alınan göçmenlerin yanında duralım.

Irkçılar bir engel bulmadıkları takdirde, ayrımcılık şiddete ve saldırganlığa dönüşecek ve bu yaklaşım göçmenlerle sınırlı kalmayıp tüm ezilenlere ve işçilere yönelecektir.

Irkçılık karşıtlarını ve antifaşistleri omuz omuza karşı koymaya çağırıyoruz.

16.04.2024

Bültene kayıt ol