Güzelbahçe katliamı davasında mütalaa okundu

11.01.2024 - 09:15
Haberi paylaş

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bir inşaatta kalan Suriyeli üç genç işçi uyurken yakılarak katledilmişti.

Suriyeli işçiler Ahmed El Ali, Memun Elnebhan ve Muhammed El Hüseyin El Abdo El Biş, 16 Kasım 2021’de öldürülmüş fakat vahşi cinayetler bir ay sonra duyulmuştu. Irkçı katil  Kemal Korukmaz suçunu itiraf etmesine rağmen dava güçlükle açılabilmişti.

Katliam davasının 10 Ocak günü gerçekleşen duruşmasında savcı mütaalasını sundu.

Mütalaada sanığın işyerini önceden tasarlayarak canavarca bir hisle kasten yaktığı, maktullerin de bu yangın neticesinde kasten ölümüne sebep olduğu bu sebeple 3 defa ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. 

Öldürülen Suriyeli gençlerin avukatları ise savcının mütalaasına katılmakla beraber eksik olduğunu. 

Kamu personelinin ihmali neticesinde baştan cinayet olarak değil kaza olarak değerlendirilmesine sebep oldukları, cinayetin ancak kişinin kendini ihbar etmesiyle ortaya çıktığı bu konunun üzerine gidilmesi gerektiği.

Nefret ile işlenmiş cinayetler olduğu mütalaada yer almadığı ve bunun nefret suçu olduğu ancak bunun yasalarda yerinin olmamakla beraber yasa yapıcıların bu konuda harekete geçirilmesine çağrı yapılmasını da belirttiler.

Katledilen işçilerin ailelerine destek veren ırkçılık karşıtı aktivistler ve mülteci dayanışma örgütleri duruşmada yer aldı.

Karar duruşması 20 Mart'ta görülecek.

Bültene kayıt ol