Irkçıları durduralım

01.07.2023 - 19:46
Haberi paylaş

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformunun çağrısı: 

Yine yaz, yine bayram, yine ırkçılar sahnede. Ümit Özdağ ve partisinin sahil kentlerinde düzenlediği mülteci karşıtı yürüyüşler, nefret yayma ve kışkırtma girişimidir.

Seçimlerin hemen sonrasında, sosyal medyada örgütlenen ırkçılar, "Hatay Özerk Yönetimi" adlı bir hesap açıp buradan Türkçe-Arapça paylaşımlarla bunu sanki Suriyeli mülteciler yapmış gibi göstermeye kalktı. Hatay'ın yerli Arap nüfusunu da düşman potasına koyup, depremin yıktığı kenti sanki ele geçiriliyormuş gibi sundular.

O sayfalarda Esad rejiminin resmi bayrağıyla birlikte gözüken Ümit Özdağ, seçimlerin ikinci turunda gördüğü kabulün de verdiği cüretle, Bursa Gemlik'ten başlayarak çeşitli sahil kentlerinde yürüyüşler tertipliyor.

Irkçı Zafer Partisi'nin kışkırtmacı girişimleri ne sosyal medyada ne de sokakta yasal bir engel buluyor. En ufak bir hak arayışının polis şiddetiyle engellediği Türkiye'de ırkçıların provokasyonları meşru siyasetmiş gibi kabul ediliyor.

İktidar buna göz yumuyor, çünkü Özdağ gibiler sisteme, sistemin gerçek sorunlarına ve sorumlularına olan öfkeyi alıp sistemin ezdiği göçmenlere yöneltiyor. 

Milyonlarca insanın parası olmadığı için tatile gidemediği bu ülkede, sahillerin mültecilerin eline geçtiği yalanını yaymak için bu düzenin has elemanı olmak gerekir.

Sadece bununla kalmıyor. Irkçı Özdağ ve partisinin son yıllarda gerçekleştirdiği ırkçı kampanyalar, ırkçı saldırıları da körüklüyor.

Ankara Altındağ'daki pogromu unutmadık. 

İzmir Güzelbahçe'de üç Suriyeli işçinin yakılarak öldürülmesini unutmadık.

Sahil kentlerinde boy gösterip, mülteci düşmanlığı yapmak meşru ve demokratik siyaset alanının dışındadır. Irkçılık, düşünce ve ifade özgürlüğünün dışındadır. Çünkü ırkçılar, bunlara karşıdır. Mazlumları hedefe koyup örgütlenerek, kurdukları çeteleri demokratik muhalefete ve nihayetinde işçi sınıfına karşı kullanacaklardır.

► Irkçılık yasaklanmalıdır. Anayasa ve TCK hükümleri bu provokasyonlara son vermek için uygulanmalıdır.

► Bunu başarmak ve ırkçı kampanyaları/saldırıları püskürtmek antifaşistlerin ve ırkçılık karşıtlarının ortak görevidir.

► Provokasyonları önlemenin yolu aşağıdan, geniş katılımlı antifaşist ve ırkçılık karşıtı kampanyaları göçmenlerle omuz omuza örgütlemektir.

Bir araya gelelim, ırkçıları yenelim.

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır

01.07.2023

Bültene kayıt ol