Sığınmacılar Platformu aktivistleri HDP ile görüştü

29.01.2023 - 09:03
Haberi paylaş

2023 seçimleri yaklaştıkça Sığınmacılar konusu önem kazanıyor. Bu konu üzerinden siyaset yapan ırkçı partiler meydanı boş buldukça saldırganlaşmaya devam ediyor.

Sığınmacı konusunu “kolay” bir oy kaynağı olarak gören bazı muhalif partiler, ırkçı iddiaları köpürtüyorlar. İktidar ise, her geçen gün daha çok sığınmacı düşmanı politikaları uygulamaya başladı.

Sığınmacılar Platformu, bu gidişatın önüne geçmek, bu atmosferi dağıtmak için siyasi partiler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile görüşmeler yapıyor.

Platform aktivistleri, son aylarda farklı siyasi parti liderleri ile görüşmeler yaptılar. 

Görüşmelerde, farklı siyasi teşkilatların yetkililerine sığınmacı konusunun siyaset üstü, insani bir dosya olarak ele alınması öneriliyor.

Sığınmacıların seçim öncesi siyaset meydanında malzeme yapılmaması için tüm siyasi partiler arasında tabiri caiz ise bir centilmenlik anlaşması yapılması isteniyor.

Sığınmacıların seçim döneminde konu edilmemesi, seçimden sonra kapsamlı bir biçimde ele alınarak sığınmacılar konusunda kalıcı çözümler ortaya konulması talep ediliyor.

Bu doğrultuda hafta sonu sığınmacılar platformu İstanbul’da HDP’li yetkililerle görüşme gerçekleştirdiler. HDP’li yetkililere yukardaki görüşler doğrultusunda sığınmacıların durumu ve talepleri aktarıldı.

Sığınmacılar Platformu Türkiye'deki tüm siyasi partilerin kapılarını çalıp onlara sığınmacıların durumunu ve taleplerini anlatmaya devam edecek.

Bültene kayıt ol