Urfa’da mültecileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 9 mülteci öldü

19.12.2022 - 09:54
Haberi paylaş

Urfa'nın Harran ilçesinde mültecileri taşıyan minibüsün jandarmadan kaçarken sulama kanalına düşmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak 2 kişi tutuklandı.

Suriye'den sınırı geçen 30 mülteci, organizatör ve şoför olan Mustafa K. yönetimindeki minibüs ile şehir merkezine gitmek için yola çıktı. Ara yollardan ilerleyen minibüsün şoförü, devriye görevi yapan jandarmayı fark edip hız yaparak uzaklaşmak istedi. Ancak bu sırada sürücünün kontrolünü yitirdiği minibüs, 5 metre derinliğindeki sulama kanalına devrildi. Kazada minibüste bulunan 31 kişiden 6’sı olay yerinde, 3’ü hastanede 9 kişi yaşamını yitirdi, 2'si yaralı 22 kişi ise kurtarıldı. Kazada ölen ve adli tıp morgunda otopsileri yapılan 5’i çocuk 9 Suriyeli mültecinin 7'si Urfa'da, 2'si ise yakınları tarafından Suriye'nin Resulayn kentinde toprağa verildi.

Yasa dışı yollarla Türkiye’ye para karşılığında giriş yapan mültecilere organizatörlük yaptıkları iddiasıyla jandarma ekipleri tarafından sulama kanalından kurtarılan minibüs sürücüsü Mustafa K. ile İsa K., "göçmen kaçakçılığı" suçlamasıyla tutuklandı. İsmail K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bültene kayıt ol