İstanbul’un 8 ilçesi göçmenlere kapatıldı

12.10.2022 - 13:31
Haberi paylaş

Süleyman Soylu, İstanbul'da 8 ilçenin daha ikamet izinlerine kapatıldığını, yeni yabancı kaydı yapılmayacağını açıkladı, "Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu, İstanbul'da geçici korumaya zaten kapalıydı, tüm yabancı ikamet izinlerine kapandı” dedi; “Yani artık bu ilçelerde yeni bir yabancı kaydı yapılmayacak. Böylece Esenyurt ve Fatih'le beraber 10 ilçe bundan sonra gelebilecek yabancı oturumuna, ikamete kapalıdır." 

AKP-MHP iktidarı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki yenilgisinin sorumluluğunu göçmenlere yüklemeye başladığından beri göçmen düşmanı politikalarına hız verdi. Geçen yıl Ankara Altındağ’da meydana gelen ırkçı saldırılar sonrası Altındağ ilçesinin yabancı kayıtlarına kapatılması ile başlayan uygulama giderek genişliyor. Bugün itibarı ile Türkiye’de 75 ilçe ve 1200 mahalle yabancı kaydına kapatılmış oldu.

Bu, o mahallelerde oturan göçmenlerin evlerinden çıkmak zorunda kaldıkları anda tekrar aynı mahallelerde ev tutamayacakları anlamına geliyor. İşi, okulu, arkadaşları o mahallede olmasına ve zamanında buraya yerleşmesi için izin verilmiş olmasına rağmen, göçmenlerin mahalleden sürgün edilmek istenmeleri anlamına geliyor.

Hükümetin ve muhalefetin el birliği ile yürüttükleri göçmen düşmanı politikalara karşı “hepimiz göçmeniz” demeye, göçmenlerle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol