Faris Muhammed Al Ali ırkçı zihniyetin kurbanıdır!

05.09.2022 - 11:52
Haberi paylaş

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformunun açıklaması:

Suriyeli göçmen Faris Muhammed Al Ali, Antakya’da bıçaklı saldırı sonucu öldürüldü. Tıp fakültesine geçen hafta kaydını yaptıran Al Ali, görünüşe göre adli bir saldırının kurbanı.

Ancak göçmenlere yönelik adli saldırıların pek çoğunun ardında ırkçılık vardır. 

Geçen hafta Sığınmacılar Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında da söylendiği gibi, neredeyse tüm siyasi partiler göçmenleri suçlayan ve geri göndermekten bahseden konuşmalar yapıyorlar. Bu tür söylemler sokakta göçmenlere saldırıların yolunu açıyor.

Irkçı saldırılar son zamanlarda hız kazandı:

Geçen yıl İzmir’de 3 göçmen işçi yakıldı, yakan kişi kendisi itiraf etmese, göçmenlerin kaza sonucu yandıkları sanılacaktı, çünkü İtfaiye görevlileri böyle bir rapor vermişlerdi, katilin yargılanmasına henüz başlanamadı. 

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Suriye uyruklu 17 yaşındaki genç, yolunu kesen kişiler tarafından sigarası olmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak yaralandı. 

Bolu'da parkta oturan 5 Suriyeliye bıçaklı saldırı düzenlendi. 

Eşiyle birlikte, turistik amaçla Türkiye'ye gelen İspanyol gazeteci, Taksim’de Afgan sanılarak dövüldü, hakarete uğradı.

Bunlar medyaya yansıyanlar, yansımayan onlarca tehdit, hakaret, şiddet eylemi var.

Bu saldırıların ardında, göçmenleri düşmanlaştıran, ırkçı milliyetçi propagandanın sorumluları var, göçmenler aleyhine şişirilen yalan propaganda var. 

Zafer Partili Ümit Özdağ gibileri sürekli ırkçı şiddeti körüklüyorlar. Al Ali’nin ölümü ile ilgili sosyal medya paylaşımlarında pek çok ırkçının şiddeti öven yorumları var. Türkiye yasalarına göre ırkçılık ve şiddeti övmek suçtur, cezasızlık ırkçıları daha da azgınlaştırmaktadır. Bu kişilerin en kısa zamanda yaptıklarının hesabını vermesi gerekir.

Göçmenlerle dayanışmak bugün Türkiye’nin en acil gündemlerinden birisidir. Bu konu seçimlere, yarına, başka bir güne ertelenemez, hemen bugünden bu dayanışmayı inşa etmeliyiz. Göçmenler konusunda kitlesel bir duyarlılığı oluşturmalıyız.

Giderek güçlenen ırkçı ve faşistler, sadece göçmenler için değil, tüm emekçiler, sosyalistler için bir tehdittir.

Emek hareketi göçmenlere yönelik her saldırıya cevap vermelidir. Sosyalistler her ırkçı saldırıya cevap vermelidir.

Faris Al Ali’nin öldürülmesini kınıyoruz. Göçmen düşmanlığına, ırkçılığa karşı en sert tepkiyi vermek için bütün duyarlı kesimlere çağrıda bulunuyoruz. 

Kimse evini, yaşadığı ülkeyi, bölgeyi sebepsiz terk etmez.

Göçmenlerle dayanışmak bir insanlık görevidir.

Bütün göçmenler kardeşimizdir.

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformu

5 Eylül 2022

Bültene kayıt ol