Bolu’da ırkçı saldırı

14.08.2022 - 11:26
Haberi paylaş

Bolu'da parkta oturan 5 Suriyeli gence ırkçı saldırı düzenlendi. Bıçaklandılar, darp edildiler. Saldırı dün (13 Ağustos) akşam saatlerinde Atatürk Orman Parkı'nda meydana geldi. 

Abdullah Hussein H. (2000), Abdulkerim A. (1997), Muhammeed E. (2000), Suleyman S. (2006) ve Saleh A. (2004) isimli Suriyeli gençler; Ali A. (2004), Sefa Ö. (2000), Mert K. (2004) ve Şahin T. (2000) isimli şahısların sözlü tacizine uğradı. 

Bu kişiler Suriyelilere; "Niye oturuyorsunuz burada, defolun gidin ülkemizden" dedi. Bunun üzerine 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Suriyeler bıçaklandı ve darp edildi. Çevredekilerin müdahalesi ile kavga sonlandırılırken, olay yerine sağlık ve polis ekibi geldi. Yaralılar, sağlık ekiplerince İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırıldı. A.A.H. ve M.E. tedavilerinin ardından taburcu olurken, S.A. ve A.A'nın hastanedeki tedavisi sürüyor. 

Konuyla ilgilenen insanların sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilere göre, Abdulkerim A. isimli genç sağ böbrek altından yaralanırken hayati tehlikesi mevcut. Abdullah Hussein H. sağ koltuk altından, Muhammeed E. darp neticesinde sağ böbrek tarafından, Saleh A. sol göğüste kalbe yakın iki bıçak darbesi almış, hayati tehlikesi bulunmakta.

Olayda kullanılan bıçak lastik tamircisi olan Ali A'nın üzerinden çıkarken, Mert K. da lastik tamircisi olarak çalışıyor. Olaya karışan Şahin T.'nin ise 'Hırsızlık ve Basit Yaralamadan' kaydı mevcut. Sefa Ö’nün ise başka adli suçlardan arandığı kaydedildi.

Bültene kayıt ol