70 yaşındaki Suriyeli göçmen kadın Leyla Muhammed’e ırkçı saldırı

Gaziantep’te yaşayan 70 yaşındaki Suriyeli kadın Leyla Muhammed, Şakir Çakır isimli ırkçının saldırısına uğradı, yaralandı.

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada bazı ırkçı siyasetçilerin de katkısıyla, göçmenler aleyhine provokatif, kışkırtıcı haberler yapılıyor, ırkçı bir rüzgâr estiriliyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın başını çektiği ırkçı bir grup her gün sığınmacılar aleyhinde yalan haberler üretiyor.

Sığınmacılara yönelik bu ırkçı ve ayrımcı propaganda, Gaziantep’te insanlık dışı bir saldırıya neden oldu. Suriyeli Leyla Muhammed, son günlerde tedavüle sokulan “çarşaflı kadın kılığında çocuk kaçırıyorlar” yalanı nedeniyle saldırıya uğradı.

Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, Şakir Çakır isimli saldırganın gözaltına alındığını açıkladı.

Yaşlı bir göçmen kadına yapılan bu alçakça saldırı kabul edilemez. Yetkililerin bir an önce ırkçı saldırgana gerekli cezayı vermesi, Leyla Muhammed’e saldıran Şakir Çakır’ın tutuklanması gerekir.

ilginizi çekebilir

thumbs_b_c_af7ab2dfdc4cb72c99446c4e402c8299
Amerika Birleşik Devletleri faşistleşiyor mu?
dsip gorsel
Suriye’de savaşa ve Kürt halkına yönelik zulme hayır!
gençler
Çocuklar birbirini öldürürken devlet nerede duruyor?