Trump'ın Londra ziyareti protestolarla başladı

13.07.2018 - 11:07
Haberi paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Londra'yı ziyaret ederken kitleler protesto için sokağa çıkıyor.

Trump, Londra'ya hareket etmeden önce "İngiltere'de beni çok seviyorlar, onlarla göç konusunda anlaşıyoruz" demişti.

Oysa perşembe günü akşamı protestolar başladı. Londra, Leeds, Cardiff, Swansea, Newcastle, Bristol, Oxfordshire ve Cambridge kentlerinde gösteriler düzenlendi.

Trump, protestolardan kaçmak için İngiltere Başbakanı Theresa May ve 150 kadar sermaye sahibiyle şehir merkezinden uzakta akşam yemeği yedi. Ancak burda da binlerce kişi sokaktaydı. Arabalar korna çalarak protestolara destek verdi.

Trump'ın konaklayacağı Regents Park yakınındaki ABD büyükelçisinin evinin önünde de gösteriler vardı. Eylemciler ses çıkartarak Trump'ı rahat bırakmadılar.

Bugün öğleden sonra Londra'da kitlesel bir protesto daha düzenlenecek.

Irkçı açıklamalara devam

Sağcı The Sun gazetesine verdiği röportajda, ırkçı ABD başkanı, Avrupa liderlerinin sınırlarından içeri bu kadar göçmen kabul etmelerini "utanç verici" bulduğunu dile getirdi.

Trump, göçmenler sebebiyle Avrupa'nın "kültürünü kaybettiğini" savundu.

Irkçı Boris Johnson'ı "geleceğin başbakanı" olarak öven Trump, Londra'nın müslüman belediye başkanı Sadiq Khan'i "terörizm konusunda kötü iş çıkarmakla" suçladı.

Bebek Trump, Londra semalarında

Başkent Londra'daki Parlamento Meydanı'nda toplanan göstericiler, 6 metre yüksekliğindeki, altı bezli ve Trump'ın Twitter kullanımına atfen eline bir cep telefonu tutuşturulan 'Bebek Trump' balonunu uçurdu.

Trump ise böyle bir balonun varlığından haberdar olduğunu anlatarak şu ifadeleri kullandı: "Bana istenmediğini hissettirmek için böyle şeyler yapıyorlarsa sanırım Londra'ya gitmem için bir neden yok. Londra'yı şehir olarak çok severdim. Uzun süredir Londra'da bulunmamıştım. Ama bana istenmediğimi hissettiriyorlarsa neden orada kalayım ki?"

Bültene kayıt ol