Gemileri durdur, soykırımı durdur!

07.09.2024 - 13:01
Haberi paylaş

Filistin’e Özgürlük Platformu (FÖP) İzmir’de bir basın açıklaması düzenledi. Önce Hollanda’nın İsrail’e silah taşıyan gemileri Bandırma Limanı’nda demirlemişti. Şimdi de USS WASP adlı gemi İzmir Limanı’na yanaştı. Açıklama şöyle:

7 Ekim sürecinin başından itibaren iktidardan İsrail'le tüm askeri ve ticari ilişkilerin durdurulmasını talep ettik. Ancak iktidar ticareti durdurduğunu söylemesine rağmen ticaretin türlü yollarla devam ettiğini biliyoruz. Zorlu Holding hâlâ İsrail'e enerji temin ediyor, hâlâ Azeri petrolü BOTAŞ'ın tesisleri kullanılarak İsrail'e sevk ediliyor. 

Suç ortaklığı

Hiçbir askeri anlaşma iptal edilmediği gibi geçtiğimiz günlerde Soykırımcı İsrail'i koruyan gemilerle Türkiye'nin askeri gemilerinin Akdeniz'de ortak tatbikat yaptıklarını öğrendik. Ve sonrasında tatbikattaki gemilerden olan USS WASP adlı savaş gemisi İzmir Limanı’na yanaştı. 

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin savaş suçlusu olduğu için İsrail devlet başkanı Netanyahu hakkında tutuklanması talebi varken, üstelik Türkiye daha geçtiğimiz günlerde İsrail'e karşı taraf olarak davaya müdahil olmuşken, soykırımcı Netanyahu ve onun devletini korumak üzere görevli bir geminin Türkiye'ye gelmesine izin verilmesi bu suça ortak olmak anlamına gelmektedir. 

Şu anda soykırımcı İsrail'i koruma görevini üstlenmiş olan Amerikan askeri gemisine yataklık yapan bu limandan iktidarın aksini iddia etmesine rağmen, her hafta HATAY, TRANSCARRIER, LİDEREXPRESS gemileri ile İsrail'e gaz, beton ve inşaat malzemesi taşındığını da biliyoruz.  

Burada limana yanaşmasına izin verilen bu savaş gemisi ve benzerleri ile harap ettikleri Gazze sahillerinde işgalciler için yapmayı planladıkları villaların inşaat malzemeleri taşınıyor.  

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol