El Şifa Hastanesi işgal altında

15.11.2023 - 09:52
Haberi paylaş

İsrail askerleri, binlerce kişinin sığındığı Gazze Şeridi'ndeki en büyük sağlık kompleksi olan El Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi.

Tesisteki bir doktor, baskının hastalar, yerinden edilmiş insanlar ve sağlık çalışanları arasında korkuya yol açtığını söyledi.

İsrail'in saldırısı sırasında Şifa yerleşkesinde bulunan gazeteci Cihab Ebu Şeyh, El Cezire'ye yerleşkedeki insanların “korktuğunu, vahşice sorguya çekildiğini ve aşağılandığını” söylüyor.

Telefonda "Dün geceden beri hayal bile edilemeyecek bir kabusa dönüştü" dedi.

"Yerleşime saldırmadan önce tüm katları, jeneratörleri, iletişim ünitesini hedef aldılar ve artık dış dünyayla hiçbir bağlantımız yok."

Bütün gece tam bir kaos yaşandığını, sabaha kadar sürekli İsrail ateşinin devam ettiğini, ardından hastanedekilerin İsrail güçlerinin tesise saldırdığını fark ettiğini anlattı.

Şimdi içerideki insanların sert bir şekilde sorguya çekildiğini söylüyor. "Herkese bir kat yukarı çıkmasını, ardından soruşturma için bir alt kata gitmesini söylediler ve ardından zorla sorguya çekildiler ve çok fazla aşağılanmaya tanık oldular."

"El-Şifa yerleşkesindeki görgü tanıkları herhangi bir direniş olmadığını ve hastanede yalnızca doktorların, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin bulunduğunu söyledi" diye devam etti.

İsrail devleti hastanenin altında gizli bir Hamas karargahı olduğunu iddia ediyordu. Bunun büyük bir yalan olduğu ortaya çıktı. 

Bültene kayıt ol