Irkçı katil tutuklu yargılanacak

27.12.2022 - 10:14
Haberi paylaş

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne 23 Aralık'ta düzenlediği silahlı saldırıda üç kişiyi öldüren ırkçı William M. hakim karşısına çıktı. Savcı tutuklu yargılama talep etti, hakim kabul etti. Saldırgan William M. "cinayet" ve "cinayete teşebbüs"ten tutuklu yargılanacak.

Gözaltındayken dün sağlık durumunun değerlendirilmesi için psikiyatri kliniğine sevk edilen 69 yaşındaki William M. yeniden gözaltına alınmıştı.

Sorgu hakimi, şüpheliye "ırk, etnik köken, milliyet veya din temelli cinayet ve cinayete teşebbüs" suçları yöneltilmesine ve şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Fransız basınında adı "William M." olarak geçen 69 yaşındaki saldırgan,  23 Aralık'ta Paris'in 10. Bölgesi'nde Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin de bulunduğu Enghien Caddesi'nde silahlı saldırı düzenlemiş, Evin Goyi, sanatçı Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl adlı Kürtleri öldürmüştü. Saldırıda 1'i ağır 3 kişi de yaralanmıştı.

Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'den emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti.

Saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı ifade edilmişti. 

Saldırgan hakkında, "ırk, etnik köken, ulus veya dine dayalı suikast ve suikast teşebbüsü ile izinsiz silah temini ve bulundurmak" suçlarından adli soruşturma açılmıştı.

Bültene kayıt ol