Hollanda’da demiryolu çalışanları yeniden greve gitmeye karar verdi. Yaptıkları iş sözleşmesi görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmayınca sendikalar, işçilerin ülkenin 3 farklı bölgesinde tam gün iş bırakacağını duyurdu. 9 Eylül’de batı ve kuzey batı bölgelerinde başlayan eylemler böylece 13 Eylül’de güney ve kuzey bölgelerinde devam etti ve ülkenin orta bölgesindeki kentler de 15 Eylül’de 24 saat boyunca iş bırakacak.
Almanya’da ise hayat pahalılığına karşı başlayan grevler giderek büyüyor. Berlin ve Leipzig'de binlerce kişi sokağa çıktı, “NATO Ukrayna'dan çekilsin”, “Kâr edeceksiniz diye soğuktan donmayı kabul etmiyoruz” pankartlarıyla, “Artık yeter” sloganı atarak yürüdü. Eylemler faşist örgütlerin saldırı girişimlerine maruz kalsa da protestocular bu eylemlerde ırkçılara yer olmadığı konusunda çok netti.
“Artık Yeter” kampanyasının çığ gibi büyümesiyle binlerce kişinin sokaklara döküldüğü İngiltere’de ise grevler ve kitlesel eylemler olanca hızıyla devam ediyor. 500 bin kişinin desteğini kazanan kampanyanın talepleri, tüm dünyadan yükselen bu yeni isyan dalgasının da ortak talepleri aslında; enerji faturalarını düşürüp sektörü kamulaştırın, ücretlere enflasyon oranında zam yapın, barınma sorununa çözüm getirin, iklim krizi ve gıda yoksulluğu için adım atın, zenginleri vergilendirin.
“Artık Yeter” hareketi 1 Ekim’i İngiltere genelinde eylem günü ilan etti ve ülkenin en büyük sendikaları da bu eylemin kitlesel, birleşik bir mücadele olması için destek veriyor.