İktidar affetse de darbeciyi affetmeyiz: Mısır'da idamlara hayır!

12.07.2021 - 13:01
Haberi paylaş

Ankara darbeci Sisi ile diplomatik-siyasi ilişkiler kurarken, Mısır'da Müslüman Kardeşler üye ve yöneticileri idam ediliyor.

Bugün idam edildiği duyurulan 25 yaşındaki Motaz Hassan, gibi cunta mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırılan 12 İhvan üyesi ve yöneticisi her an idam edilebilir.

Geçen yıl, Mısır'da idam edilenlerin sayısı  bir önceki yıla göre üç kat artmıştı. En az 23 kişi siyasi nedenlerle öldürülmüştü.

2013'te gerçekleşen darbeyle kendi yönetimini kuran Genelkurmay Başkanı Sisi, idam cezasını güncel uygulama haline getirmişti.

Son yıllardaki artış ise hem Mısır ekonomisinin krizi hem de Sisi rejiminin çürümüşlüğünün kitlelerce görülmesi üzerine geldi.

Türkiye'de AKP'lilerin aralarında bulunduğu geniş kesimler, Mısır'daki idamları protesto ederken, Erdoğan yönetimi geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki İhvan basınını Sisi karşıtı sert haberler yapmaması konusunda uyarmıştı.

Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon yataklarının paylaşımı kavgası sonucu Erdoğan ve AKP, Mısır ile ilişkilerini onarmaya çalışırken darbeye karşı direnişin sembollerinden biri olan Rabia Meydanı iktidar için geçmişte kalmış gözüküyor.

Sisi rejimiyle her türlü diplomatik ve siyasi ilişki kesilmelidir. Mısır'da idamlara hayır! Sisi rejiminin yıkılması için Mısırlı işçiler ve yoksullarla küresel dayanışmayı büyütelim.

Bültene kayıt ol