Ermenistan'da darbe girişimine karşı direniş

25.02.2021 - 12:10
Haberi paylaş

Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan ve hükümetin istifasını talep eden bir muhtıra yayınladı. Nikol Paşinyan, Başkent Erivan'ın merkezinde toplanan kalabalıklarla birlikte parlamento binasına yürüdü.

Muhtıranın ardından Genelkurmay Başkanı'nını görevden alan Paşinyan, canlı yayında halka 'Cumhuriyet Meydanı'nda toplanma çağrısı yaptı. Saat 16.00'da canlı yayında halka sesleneceği bir konuşma yapacağını da duyurdu.

Erivan'da toplanan kalabalık parlamento binasına yürüyor.

Myanmar'ın ardından Ermenistan da darbecilere karşı mücadeleye sahne oluyor. Çok sayıda darbenin yapıldığı, son olarak 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı Türkiye'deki darbe karşıtları gibi Ermenistan'da ordunun seçilmiş hükümeti devirme girişimine karşı sokağa çıkanlar "darbeye hayır" diyor.

Ne olmuştu?

Nikol Paşinyan, 2018 yılında yapılan erken seçimde oyların yüzde 70.4'ünü almıştı. 

Geçen yıl Azerbaycan'la yaşanan savaşın ardından başlayan milliyetçi sokak gösterilerinde "hain" ilan edilen Paşinyan ile generaller arasındaki gerilim de artmıştı. Son olarak Genelkurmay Başkanı, Karabağ savaşında Rus yapımı İskender füzelerinin kullanımına izin vermediği  Paşinyan'ı sertçe eleştirmişti. Bütün bu hareketlilik şimdi bir darbe girişimine dönüşmüş durumda.

Ayrıntılar geliyor...

Bültene kayıt ol