Boğaziçi Üniversitesi’ndeki LGBTİ+ öğrencilerle uluslararası dayanışma

19.02.2021 - 10:01
Haberi paylaş

Boğaziçi direnişi hükümetin tüm hedef göstermelerine rağmen devam ederken, hem Türkiye içinden hem de dışından öğrencilerle dayanışma büyüyor.

İrlanda’da mücadele eden Kârdan Önce İnsan (People Before Profit) Koalisyonu üyesi LGBTQ aktivistler ile Q Soc Trinity Üniversitesi LGBT+ topluluğu, Antikapitalist Öğrenciler aracılığıyla Boğaziçi’ndeki LGBTİ+ aktivistlere bir dayanışma mesajı yolladı. Metin şöyleydi :

"Bizler, İrlandalı sosyalistler ve LGBTI+ aktivistleri olarak Boğaziçi Üniversitesi LGBTI+ kulübüne, eşitlik ve ifade özgürlüğü için hükümetin müdahalesine karşı mücadele veren öğrenci hareketine dayanışmamızı ve desteğimizi ifade etmek istiyoruz. İnsan hakkı olan kendini ifade etme özgürlüğünü kullandıkları için hapse atılan öğrenci ve sanatçılar, kendine güveni olmayan ve otokratik bir rejimin göstergesidir. 

Politik, akademik ve cinsel özgürlük tam anlamıyla demokratik bir toplum için kaçınılmazdır, sizlerin verdiği mücadele de bütün dünyada baskıya, cehalete ve bağnazlığa karşı mücadele eden insanlar için bir ilham kaynağı oluyor. 

İrlanda on yıllar boyunca eşcinselliği suç olarak tanımladı, edebiyatı sansürledi ve kadınlara ikinci sınıf vatandas muamelesi yaptı. Ancak geçtiğimiz yıllarda toplum ayaklandı ve toplumun taleplerinden habersiz olan hükümetten değişim talep etti. Biliyoruz ki sizler buna benzer bir sosyal devrimin Türkiye’deki öncüsüsünüz. Size hayranlık duyuyoruz!"

İngiltere’den dayanışma

Ayrıca, DSİP’in İngiltere’deki kardeş örgütü SWP’nin öğrenci örgütü olan Sosyalist İşçi Öğrenci Topluluğu (SWSS) da Boğaziçi’ne bir dayanışma mesajı yolladı. 

Ayrıca, Üniversite ve Yüksek Okul Çalışanları Sendikası (UCU) LGBT+ Grubu da düzenlediği online etkinlikte Boğaziçili öğrencilerle dayanışmayı yükseltti.

Bültene kayıt ol