Almanya’da homofobik rahip halkı kin ve nefrete kışkırtmaktan suçlu bulundu

27.11.2020 - 08:46
Haberi paylaş

Protestan rahip Olaf Latzel, Bremen’de mahkeme tarafından homofobik nefret söylemleri nedeniyle 8.100 Euro para cezasına çarptırıldı.

Bremen’de bir Asliye Hukuk Mahkemesi, youtube’da yayınlanan bir evlilik seminerinde Rahip Latzel’in eşcinsellere yönelik nefret söyleminde bulunduğuna karar verdi. 90 gün hapse mahkum edilen Latzel’in cezası, 8.100 Euro para cezasına çevrildi.

Latzel, seminer esnasında eşcinselliğin “dejenere olmuş toplum örneği” ve eşcinsellerin “ölmeye layık” olduklarını söylemiş, LGBTİ+ toplumunu “cinsiyet pisliği” diye aşağılamış ve her birini “suçlu” olmakla itham etmişti. Latzel mahkemede “suçlu” ve “pislik” kelimelerinin yanlış anlaşıldığını, niyetinin sadece İncil’in konuyla ilgili görüşlerini aktarmak olduğunu söylemişti.

Homofobik rahip daha önce de eşcinsellere ve diğer dinlerin mensuplarına yönelik nefret söylemleriyle gündeme gelmiş, ancak ceza almamıştı. Rahip aynı zamanda kadınların din görevlisi olmalarına karşı çıkıyor ve kendi bölgesinde kadın rahiplerin ayin yönetmesine engel oluyor.

Bültene kayıt ol