Yunanistan'da ırkçılığa ve faşizme karşı mücadele kazandı: 'Altın Şafak suç örgütüdür'

07.10.2020 - 12:27
Haberi paylaş

Atina Ağır Ceza İstinaf Mahkemesi, tam 453 oturumdan sonra Altın Şafak Partisi'ni suç örgütü olarak ilan etti. 

Partinin lideri de dahil olmak üzere 18 kişi, cinayet, adam yaralama, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, patlayıcı silah bulundurmak, darbe teşebbüsü, siyasi parti görüntüsü altında organize suç örgütü kurmak ve suç örgütü yönetmek gibi suçlamalarda suçlu ilan edildi. 

Atina Mahkemesi dışında toplanan binlerce gösterici, "Masum değiller", "Naziler hapishaneye" , "Kahrolsun faşizm" sloganlarını attı.

Faşistlerin aldığı cezalar ilerkleyen saatlerde belli olacak. Bu inatla Altın Şafak'a karşı mücadele eden Yunanistan'daki ırkçılık karşıtlarının inatçı mücadelesinin zaferi. 

2012'de ülkede yaşanan derin ekonomik krize tepkiyi örgütleyerek mecliste 3. parti konumunu elde eden faşist parti, gerçekte dünyadaki her faşist parti gibi bir suç örgütüydü. Verilen mücadaleler sayesinde yüzde 7'lik Altın Şafak oyu son seçimlerde yüzde 3'e gerilerken, birçok grup ve kişi ırkçı partiden ayrılmış durumda.

Yıllardır nazi partisi Altın Şafak'ı geriletmek için yaygın bir kampanya yürüten Irkçılığa ve Faşist Tehdide Karşı Birleşik Hareket (KEERFA) sayesinde faşist örgüt mahkum edildi.

Karar açıklanırken:

Bültene kayıt ol