Trump’a göre ABD koronavirüs konusunda “iyi gidiyor”

05.07.2020 - 11:30
Haberi paylaş

ABD’nin ırkçı başkanına göre, koronavirüs vakalarında rekorlar kıran ABD’nin stratejisi “iyi gidiyor”, enfeksiyonların %99’u “tamamen zararsız”, salgın nedeniyle Çin’den “hesap sorulacak”.

Donald Trump, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında koronavirüs salgınıyla ilgili yanıltıcı bilgiler vermeye devam etti.

ABD’de 2.8 milyon koronavirüs vakası görüldü ve 130 bin kişi hayatını kaybetti.

Dünyada son birkaç yılda aşırı sağın ve otoriterleşmenin yükselişinin sembol ismi olan Trump’a göre ise ABD’nin stratejisi “iyi gidiyor”.

Trump ayrıca koronayı “Çin’den gelen virüs” olarak tanımlamaya devam ediyor.

Yalanlar

ABD’deki en önemli enfeksiyon hastalıkları uzmanı, Dr. Anthony Fauci, geçtiğimiz hafta “Doğru yönde gitmediğimiz açık” demişti. Bu açıklama, günlük vaka sayılarının Nisan ayını aşarak 50 bini bulmasıyla ilgili.

Trump vaka sayılarının fazla olmasını en fazla test yapan ülke olmalarıyla açıklıyor. Ve vakaların %99’unun tamamen zararsız olduğunu “test sayıları ve kalitesiyle” gösterdiklerini iddia ediyor. Bu %99 oranına nasıl ulaştığı ise bilinmiyor.

Trump yine hiçbir dayanağı olmayan bir iddiayı öne sürerek, yıl sonuna kadar bir tedavi veya aşı geliştirileceğini söyledi.

Sola ve ezilenlere saldırdı

Trump ayrıca kendi yönetimine karşı başlayan kitlesel gösterilere de saldırmayı ihmal etmedi:

“Şu an radikal solu, marksistleri, anarşistleri, ajitatörleri, yağmacıları ve birçok örnekte görüldüğü gibi ne yaptıkları hakkında hiçbir fikri olmayan insanları mağlup etme sürecindeyiz. Öfkeli çetelerin heykellerimizi yıkmasına, tarihimizi silmesine, çocuklarımızı doktrine etmesine ve özgürlüklerimizi ezmesine izin vermeyeceğiz.”

Trump’ın korumak istediği heykeller ve tarih, kölecilik dönemine ait sembol figürler. George Floyd’un öldürülmesinden sonra başlayan ve bir ayı aşkın süredir devam eden kitlesel eylemlerde, bu figürler ve heykelleri hedef alınıyordu.

Irkçı kapitalist gidici

Irkçı, cinsiyetçi, homofobik, iklim inkarcısı trilyoner bir kapitalist olan Donald Trump için işler pek iyi gitmiyor. “Radikal solu” mağlup etme sürecinde olduğunu söylese de, 3 Kasım’da yapılacak seçimleri kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor.

2020 yılında ABD’de yapılan 235 kamuoyu yoklamasının 226’sı Trump’ın başkanlık yarışında geride olduğunu gösteriyor. 6 anket Trump ile Biden’ın kafa kafaya olduğunu söylerken, yalnızca 3 anket sonucu Trump’ın önde olduğunu iddia ediyor.

Bültene kayıt ol