ABD'de polis bir siyahı daha öldürdü; Binlerce gösterici sokağa çıktı

14.06.2020 - 11:28
Haberi paylaş

George Floyd cinayeti protestoları sürerken, Atlanta'da polis 27 yaşındaki siyah yurttaş Rayshard Brooks'u öldürdü.

Olay 12 Haziran akşamı yaşanan cinayet, bir fast food restoran önünde meydana geldi. Araç servis kuyruğunda beklerken otomobilde uyaya kalan Rayshard Brooks hakkında yapılan ihbar sonucu gelen polisler alkol testi yapmak istedi. Brooks bir polisle yaşadığı gerilim sırasında vurularak öldürüldü.

13 Haziran öğleden sonrası Brooks'un vurulduğu yerde toplanan çok sayıda kişi gösteri yapmaya başladı. İlerleyen saatlerde gösteri büyürken, bir grup gece yarısı fast food lokantasını ateşe verdi.

Rayshard Brooks'u öldüren iki polisin de beyaz olduğu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms, olayın ardından kentin emniyet müdürü Erika Shields’ın istifasını kabul ettiğini duyurdu.

Bir görgü tanığının çektiği görüntülerde polis Brooks'a elektro şok cihazıyla müdahale ediyor. Bir boğuşmanın ardından Brooks, polisin elindeki taseri alıp kaçmaya çalışıyor. Bir kaç saniye sonra polis 27 yaşındaki genci vurarak katlediyor.

Cinayeti duyan Atlantalı siyah aktivistler "Adalet yoksa barış da yok" sloganıyla sokaklara dökülürken, George Floyd'la birlikte Rayshard Brooks için de adalet mücadelesi büyük isyanı körükler nitelikte.  

Siyahların Hayatı için genel grev çağrısı

Bültene kayıt ol