'Otomotiv endüstrisi doğayı yok ediyor'

17.09.2019 - 16:36
Haberi paylaş

Frankfurt'taki düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nın ilk gününde yaklaşık 25 bin kişi bisikletleriyle otoyolları kapattı.

14 Eylül günü protesto gösterilerinin ilkini yapan bisikletli eylemciler, fosil yakıtlı araçların şehir merkezlerinden men edilmesini ve 2035 yılına trafiğin iklime etkisinin sıfırlanmasını talep etti. Bazıları Frankfurt'a kadar pedal sürdü.

Binlerce çevreci ise, sabah saatlerinden itibaren Frankfurt Otomobil Fuarı'nın önünde toplanarak emisyon salımlarını protesto etti.

İklim aktivistleri, hükümeti emisyonları indirtmeye, Alman otomotiv endüstrisini iklim değiştirmekten vazgeçmeye çağırdı.

25 bin kişinin katıldığı protestoda bazı göstericiler Almanya'nın otomobil sayısını acilen azaltılmasını, bazılarıysa SUV tipi araçların yasaklanmasını istedi. 

Greenpeace ve Friends of the Earth gruplarının katıldığı protestoyu düzenleyenler biri olan Marion Tiemann eylemde şöyle konuştu: "Otomotiv endüstrisi doğayı yok ederek para kazanıyor. İklim değişiminin eşiğinde olduğumuzu unutmamak gerek."

Almanya hükümeti, 2030 yılına kadar emisyonları yüzde 55 oranında düşürmek istediğini duyurmuştu. Yıl sonundan itibaren bu rakamın yüzde 30'lara kadar indirgenmiş olacağı söyleniyor. Aktivistler ise emisyonları sıfırlamakta kararlı.

 

Bültene kayıt ol