İngiltere'de öğrenciler iklim için eylemdeydi

16.02.2019 - 07:57
Haberi paylaş

İngiltere'nin farklı yerlerinde dün binlerce öğrenci, siyasetçileri iklim için harekete geçmeye çağıran eylemlerde bulundu.

Son aylarda Avustralya'dan Belçika'ya, İsviçre'den Fransa'ya, Almanya'dan İsveç'e birçok ülkede öğrenciler, iklimi savunmak için okul boykotları ve gösteriler örgütlüyor.

Bu hareket dün de İngiltere'ye sıçradı.

Londra'daki öğrenci eylemine 10 bin kişi katıldı. Öğrenciler, Theresa May hükümetine öfkeliydi. Geleceklerinin çalındığını hisseden gençlerin çoğu ortaokul öğrencilerinden oluşuyordu. Parlamento Meydanı'nda sonlanan eyleme üniversite öğrencileri de katıldı.

İngiltere Öğrencileri İklim Ağı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Önceki kuşakların başaramadığı bir konuda doğrudan eylem yoluyla harekete geçmeyi seçiyoruz. Dünya çapında bir yıkım ve geri döndürülemez etkileriyle karşı karşıyayız. Bu bizim kendi geleceğimiz için mücadele etmede son şansımız ve yaşımız buna engel olmayacak."

Eylemlerde "İklim değil sistem değişikliği" sloganları atıldı.

Glasgow, Bristol, Brighton, Sheffield, Exeter ve Scarborough gibi başka kentlerde de binlerce öğrenci okulunu boykot etti ve eyleme çıktı.

İklim için zamanın daraldığını ve siyasetçilerin harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan eylemlerde Jeremy Corbyn'e güçlü bir destek vardı.

COP24: Yokoluş isyanı, öğrenci grevleri, Sarı Yelekliler

Belçika'da gençler iklim için sokakta

Hollanda'da öğrencilerden eylem: “İklimi değil sistemi değiştir”

Avustralya'da iklim değişikliği için okul boykotu​

Bültene kayıt ol