Avustralya’da iklim değişikliği için okul boykotu

Avustralya’da öğrenciler, hükümetin iklim değişikliğine karşı önlem almayan politikalarını protesto etmek için okulu kırıp eylem yapıyorlar.

Sidney ve Melbourne’de kitlesel geçen eylemlerde Başbakan Scott Morrison protesto ediliyor.

Öğrenciler, “IKEA’da daha akıllı kabinler (ç.n. kabine) gördüm”, “Dinazorlar da vakitleri olduğunu düşünüyorlardı”, “İkinci bir gezegen yok” gibi pankartlar taşıdılar.

Başbakan, öğrencilerin okul saatlerinde “aktivizm planları” yapmalarına saldırmıştı. Öğrenciler, hükümet daha iyi olduğu takdirde daha az aktivizme ihtiyaç duyacaklarını söylüyorlar.

Avustralya, Paris İklim Anlaşması çerçevesinde, karbon salımı miktarını 2030 itibariyle, 2005’teki seviyelerin yüzde 26 ila 28 altına çekmeyi taahhüt etti.

BM’nin son raporunda ise Avustralya’nın geçen yıldan bu yana iklim politikasında “hiçbir ilerleme kaydedemediği” vurgulanmıştı.

ilginizi çekebilir

20250201211606-6629297137
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim