İtalya’nın Sarı Yeleklileri göçmen düşmanı yasalara karşı eylem yaptı

Fransa’daki Sarı Yelekliler’den esinlenen göstericiler, Roma’da “Hakların için ayağa kalk!” sloganıyla eylem yaptılar.

Binlerce kişi, ülkeye yeni sığınanların sınırdışı edilmesini kolaylaştıran göçmen karşıtı yasaları protesto etti.

Bir kısmı Sarı Yelek giyen göstericiler, Bob Marley’nin ünlü şarkısına atıf yapan sloganlarıyla, “Uyan, ayağa kalk, haklarını savun!” pankartları taşıdılar.

İtalya’da aşırı sağcılar ve sistem karşıtı popülistler Nisan 2018’de iktidar olmuştu. İçişleri Bakanı Salvini, ülkenin tüm limanlarını göçmenlere kapatmaya çalışıyor. 28 Kasım’da göçü zorlaştıran bir yasa daha parlamentodan geçirildi.

Eyleme katılan göçmen aktivistler ise daha fazla duvarlar ve bariyerler örülmemesi gerektiğini söylüyorlar.

İtalyan hükümeti ayrıca Akdeniz’de göçmenleri kurtarma faaliyeti yürüten gemileri ve STK’ları da kriminalize etmeye çalışıyor.

İstanbul’da göçmenlerle dayanışma aktivistler toplantısı

ilginizi çekebilir

otelcalisanlariavrupa
Kölelik yasası iptal edilmeli
hakan zoom röp
Silahlara veda ve barış süreci #1 Hakan Tahmaz ile özel röportaj
sendikadan-izbb-ye-ultimatom-eylemler-bir-gunle-sinirli-kalmayacak-1736180568-691-large
DİSK: Barış işçinin, halkın, ülkenin kazancıdır