Macron’a karşı on binlerce “Sarı Yelekli” sokakta

Fransa’nın neoliberal başkanı Emmanuel Macron, kitlesel bir halk hareketiyle karşı karşıya.

Hükümetin akaryakıt fiyatlarına getirdiği ek vergileri protesto eden ve sosyal medya üzerinden örgütlenen Sarı Yelekliler hareketi, bugün ülkenin her yerinde yolları kapatmayı hedefliyor.

İnternette 850 bin kişinin destek imzası verdiği Sarı Yelekliler, hiçbir siyasi parti veya liderle kendilerini ilişkilendirmiyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te çevre yolunu kapatmak isteyen Sarı Yelekliler’e polis izin vermedi. Başkentte aktivistlerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde yapacakları gösteriye de izin çıkmadı.

Öte yandan, Fransız İçişleri Bakanı Christophe Castaner, ülkenin güneydoğusunda bulunan Savoie bölgesinde, 50 yaşındaki bir kadın göstericinin bir arabanın çarpması sonunu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Güncelleme:

Castaner ayrıca, eylemlerin iki binden fazla noktada gerçekleştiğini ve toplamda 244 bin kişinin katılımıyla tamamlandığını duyurdu.

ilginizi çekebilir

lgbti-operasyonlari-dunyada-hak-kuruluslarini-ayaga-kaldirdi
Aile güvenliği ve müstehcenlik suçlaması özgürlükleri hedef alıyor
925026-2115209188
Kürt meselesinde çatışmasızlık süreci: “Muhalefet izleyici olarak kalmamalı”
images (46)
Muhalefet sokakta birleşmeli