Donald Trump zor durumda

22.08.2018 - 15:31
Haberi paylaş

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen savcılara anlaşıp itirafçı olmaya karar verirken, eski kampanya direktörü Paul Manafort da vergi kaçırma iddialarının bulunduğu davada 18 suçlamanın 8’inden suçlu bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump yakın çevresinde yer alan iki kişi sebebiyle zor günler yaşıyor. 6 Kasım’da yapılacak olan Kongre ara seçimleri öncesinde Trump, eski avukatı Michael Cohen’in seçim kampanyalarının finansmanı ile ilgili yasayı deldiğini kabul ederek itirafçı olduğunu öğrendi. İtiraflarla aşağı yukarı aynı saatlerde de Trump’ın eski kampanya direktörü Paul Manafort hakkındaki 18 suçlamanın 8’inden suçlu bulundu.

Cohen’in itirafı

Donald Trump’ın eski avukatı Cohen, Trump’ın ilişkide bulunduğu iki kadına kampanya sürecinde yaptığı ödemeler sebebiyle davalık olmuştu. New York’taki mahkemede savcılarla anlaşan Cohen, kadınlara ödeme yaptığını ve seçim kampanyası finansmanı yasalarını ihlal ettiğini kabul etti.

Cohen, Trump’ın adını doğrudan kullanmazken "bir siyasi adayın isteği üzerine bazı kişilerin bazı konularda sessiz kalması için ödemeler yaparak seçim yasasını ihlal etmek" suçunu işlediğini kabul etti.

Cohen’in alacağı ceza 12 Aralık’ta açıklanacak.

Trump: “Bu dava cadı avına dönüştü”

2016 seçimlerinin önemli bir kısmında Trump’ın seçim kampanyasını yürüten Manafort’un davası ise Virginia eyaletinin Alexandria kentinde sonuçlandı. Manafort, hakkındaki 18 suçlamanın 8’inden hüküm giydi. 10 yıl Ukrayna’da siyasi danışmanlık yapan Manafort, Rusya ile işbirliği yapmakla da suçlanıyor. Trump’ın kampanyasını da bu suçlamalar nedeniyle bırakmak zorunda kalmıştı.

Manafort'ın suçlu bulunduğu 18 suçlamadan 8'i arasında vergi kaçırma ve yabancı bankalardaki hesaplarını beyan etmeme de yer alıyor. 

Trump ise Manafort’un iyi bir adam olduğunu söyleyerek, "Bu soruşturma önce Rusya'yla işbirliğini inceleme amaçlı başladı, şimdiyse bir cadı avına dönüştü" dedi.

Bültene kayıt ol