Derdi katliam değil görüntülenmesi: Gebze belediye başkanı istifa etmeli

13.10.2024 - 12:46
Haberi paylaş

AKP'li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, katliamı örtbas etmek istiyor. Hayvan hakları savunucularını suçluyor. Fakat gerçekler tam tersini söylüyor. Ve belgelenerek delillendirilmiş haldeler.

Belediye başkanı diyor ki: Bunlar trafik kazalarında ölenlerin bedenleri ve barınakta hasta hayvanları öldürdük, topluca gömüleceklerdi, oraya gelenler çöpleri boşaltıp sosyal medyaya yansıyan görüntüleri yarattılar.

11 Ekim Cuma sabahı barınağa giden  gönüllüler çöp konteynerlerine siyah poşetler içinde atılmış hayvan ölüleriyle karşılaştı. Zehirli iğne henüz yeni vurulduğu için iki köpeğin can çekiştiğini fark ederek, başka canlılar varsa kurtarmak için çöp poşetlerini çıkartıp tek tek açtılar.

Bununla da kalmadı, gönüllüler katliam anını da görüntüledi: Bir ekip hayvanlara iğne yaparken, diğer ekip de poşetleyip çöp konteynerlerine atıyor. Bunun üzerine çöp konteynerlerine yöneldiler. Ve vahim katliamı ortaya çıkardılar. 

Bir video ile açıklama yapan belediye başkanı üzüldüklerini söylüyor. Barınakta suç işleyen kişilerin soruşturma nedeniyle açığa alındığını belirtiyor. Fakat dönüp katliam görüntülerini çekenleri suçluyor ve bizzat savcılığa başvurup görüntüler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan zehirli iğneyle öldürüldükleri tespit edilen çok sayıda hayvanın hasta olup olmadığı da soruşturma sürecinde - eğer bir engelleme olmazsa - ortaya çıkabilir. Veterinerler ve baro, bunun için mücadele ediyor. Üstelik bir gün önce çekilmiş olan söz konusu hayvanların sağlıklı halde görüntüleri de mevcut

Yalanlara, örtbas etme ve çarpıtma girişimlerine rağmen olası bir katliam davası gerçeklerin konuşulduğu bir yere dönüşebilir.

Gebze'de katliam var!

Gebze katliamı barınak önünde ve üç şehirde protesto edildi

Fuara boykot: Yayınevleri katliama sessiz kalmadı

Bültene kayıt ol