ABB'nin barınak ihalesi protesto edildi

12.09.2024 - 12:33
Haberi paylaş

Sokakta yaşayan hayvanların katledilmesinin önünü açan yasanın geri çekilmesi için yüz günden uzun bir süredir mücadele eden Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi ile Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nın açtığı barınak ihalesini protesto etti.

Belediye binası önünde toplanan yaşam savunucuları, yaptıkları açıklamada Mansur Yavaş'ı katliam kanununa uymaması için uyararak, Özgür Özel'e CHP'li belediye başkanlarının partinin "kanunu uygulamayacağız" açıklamasına uymalarını sağlaması çağrısında bulundular.

İnisiyatiflerin yaptığı açıklamanın tam metni:

"Mansur Yavaş, barınağın kan kokuyor! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş köpek düşmanlığına devam ediyor hâlâ! 

Mansur Yavaş henüz yasa bile gündeme gelmeden “sokakta köpek diye bir şey olmaz” diye açıklama yapmıştı. Sanki hevesle bekliyormuş gibi, hükümetin ve ortaklarının sokakta yaşayan hayvanları katletme yasasına sahip çıktı. Hemen toplamaya başladı. 

Bugün ise burada bir ihale yapılacak, Mansur Yavaş’ın kendi internet sayfasından gururla duyurduğu Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı’nın ihalesi bugün, burada, 7. Kattaki ihale salonunda gerçekleşiyor. 

Biz canlı yayınladığı ihale salonlarına inanmıyoruz. Türkiye halklarından kaçırarak köpek toplayan Mansur Yavaş’a artık hiçbir şekilde inanmıyoruz. ABB’ye ait Karataş Barınağı’nda yaşananları biliyoruz! 

Buralar barınak falan değil, toplama kampı! Gönüllülerin asla içeri alınmadığı Karataş Barınağı’nda her gün bir katliam yaşanıyor. Bu barınağa giden bir hayvanın sağ çıkması mümkün değil! 

Mansur Yavaş’ın “muhalefet” iddiası tamamen boş çünkü kendisi aynen hükümet partisi gibi rant politikalarıyla kendi çevresini zenginleştirmeye çalışıyor. Daha önce 6 bin hayvanlık bir toplama kampı inşa eden Yavaş, önce bu ihaleyi açmış sonra da müteahhitte daha fazla para kazandırmak için iptal edip sonra tekrar açmıştı. 93 bin metrekarelik alana kurulu bu sözde barınağın 6 bin hayvan alacağını da gururla duyurmuştu. 

Şimdiki ihalede ise bunun dörtte biri bir alana 3 bin civarı hayvan yerleştirileceği söyleniyor. Bu kadar hayvanı, bu kadarlık bir alana tıkmak katliamcılıktır! Mevcut barınaklarınızdan gönüllüler köpekleri zar zor çıkarıyor, hayatta kalmaları tesadüf. 

Siz kimin talimatlarıyla hareket ediyorsunuz? Yasayı halktan kaçırarak hızla meclisten geçiren AKP-MHP blokunun mu?

Mansur Yavaş’ın iki dönemdir belediye başkanı seçildiği parti CHP. CHP Genel Başkanı Özgür Özel biz bu yasayı uygulamayacağız diyor. Peki, Yavaş hangi hakla sokaklardaki köpekleri toplayıp barınaklara kapatıyor? 

Kime güveniyorsun Mansur Yavaş? 

ABB’nin kısırlaştırmaya harcamadığı bütçeyi hangi hakla birilerine peşkeş çekiyorsun? 

Daha önce yine burada ABB önündeydik, emin olun bu uygulamalar devam ettiği sürece burada olmaya devam edeceğiz. 

Sokakta yaşayan hayvanları ölüm kamplarına kapatmanıza izin vermiyoruz! Bu yasayı size DE uygulatmayacağız! 

Buradan ihaleye girenlere sesleniyoruz: başınızın belası oluruz! 

Buradan: Mansur Yavaş’a son kez sesleniyoruz! Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin! 

Buradan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sesleniyoruz. Belediyelerinize sahip çıkın ya da bize boş vaatlerle gelmeyin! 

Hükümete karşı direnen bizler, muhalefete karşı da direnmekten çekinmeyiz. 

Bir seçim kazandınız diye kendinize o kadar güvenmeyin. Asıl olan sokaklardır ve o sokaklarda bu toplumun katliama karşı olan yüzde 85’i var! "

Bültene kayıt ol