'Bizden hayvan düşmanlarına oy yok!'

20.01.2024 - 12:02
Haberi paylaş

Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi yerel seçimlere dair çağrı yaptı.

Çağrının tam metni: 

Sokakta yaşayan hayvanlara dönük bir soykırım yürütülüyor. Hem hükümet ve ortakları hem de ana muhalefet ve muhalefet yaptığını iddia eden diğer sistem partileri sokak hayvanlarını hedefe yerleştirmiş durumda. Muhalefetin belediyeleri de, iktidar blokunun belediyeleri gibi yasaya aykırı şekilde sokakta yaşayan hayvanları topluyor. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ağzını her açtığında sokakta yaşayan hayvanları toplayacaklarını tekrarlıyor. Hem Büyükşehir hem Çankaya hem Keçiören belediyeleri sokak köpeklerini topluyor, toplanan köpeklerin akıbetini bilmiyoruz, öğrenemiyoruz. Meclisteki partilerin çok azı sokak hayvanlarının haklarını savunuyor. 

Genel seçimlerde toplumun üzerine püskürtülen milliyetçiliğin, ırkçılığın, şovenizmin, otoriterizmin başta göçmenler ve LGBTİ+’lar olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerini nasıl hedef aldığını görmüştük. Yerel seçimlerde hedef gösterilenlere bir de sokak hayvanlarının ekleneceğini kestirmek zor değil. 

Bizden hayvan düşmanlarına oy yok! Özgürlüklerin bir bütün olduğunu savunan herkesi de aynısını yapmaya davet ediyoruz. “Sokağı bırak, seçimlere bak” diyenlere kulak asmayacağız. 

Hayvan hakları sadece vicdani bir mesele değildir, hayvan cinayetleri politiktir dolayısıyla hayvan hakları politikanın meselesidir. Sıradan insanlar için bu politikanın dile getirileceği yer sokaktır. 

Sokakta yaşayan hayvanlarla ortak yaşamı inşa edinceye, bir hayvan hakları yasası çıkıncaya kadar sokakta hayvanların hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz! Yerel seçimlerde kimler kazanırsa kazansın, hayvan haklarının takipçisi olacağız! 

Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi 

Bültene kayıt ol