Akbelen direnişi: Jandarma koruyor, şirket kesiyor

29.07.2023 - 08:44
Haberi paylaş

Sabah erken saatlerde kalan son ağaçları korumak için isteyen köylüler ve aktivistler, jandarma tarafından kesim alanına sokulmadı. Nöbet alanı abluka altına alındı.

- Ağaç kesiminin durdurulması için Milas-Ören karayolunu kapatan eylemciler, jandarmanın sert müdahalesi ile karşılaştı.

- Eylemciler acil destek çağrıları yapıyor.

- "Oldukça yoğun bir saldırı var. Arkadaşlarımız birçok noktada direniyor."

- Birçok aktivist gözaltına alındı.

- İstanbul, Bursa ve çevre merkezlerden destek için gelenlerin araçları durduruldu. Akbelene alınmıyorlar. Protestocu köylü kadın: "Araçlardan inin yürüyerek gelin, burada ağaç katliamı var."

- Jandarmanın itekleyerek yere düşürdüğü Bursa Su Kolektifi aktivisti Cemile Boncuk başından yaralandı. Aktivist hastaneye kaldırılırken, Bursa Su Kolektifi şu duyuruyu yaptı:

"Akbelen'de protesto çığlıklarına,  çam ormanının dört bir yanından gelen, onlarca kesim motorunun  kulakları sağır eden uğultusu karışıyor. Bölge komando birlikleri, jandazrma ve polis kuvvetleri tarafından tamamen abluka altına alınmış durumda. Devlet güçleri, üniformasıyla, jopuyla, tomasıyla ve biber gazıyla Limak ve İçtaş holdinglerin, ormanı katletmesi için her türlü önlemi alıyor. 

Ormanını, suyunu ve yaşamı savunan yöre halkı ile yüreği yaşam sevgisiyle dolu insanlar, bu duruma tepki gösterdikleri için güvenlik güçleri! tarafından darp ediliyor, gözaltına alınıyor. Bursa'dan gelerek protesto gösterisine katılan arkadaşlarımızdan; Caner GÖKBAYRAK, Yavuz EMRE, Ahmet TATAR ve Alper TURAÇ gözaltına alındı. Cemile Boncuk arkadaşımız aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırıldı.

Protestolar da, ağaç kesimi de devam ediyor. Alanda bulunanlar, muhalif siyasi partiler başta olmak üzere, duyarlı yurttaşlardan daha güçlü destek bekliyor.

Bölgede sinyal karıştırıcılar olduğu için haberleşmede ciddi zorluklar yaşanıyor. Umarım bu mesajım ulaşır."

- İkizköylüler: "Nöbet alanında abluka içinde bekleyişimiz sürüyor."

- İkizköy, Karacahisar ve Çamköylüler olarak Akbelen Ormanı'nın girişinde, Ören karayolunda buluştu. Diyorlar ki: "sabrımızın sınırındayız. Bu haklı mücadele yolundan asla vazgeçmeyeceğiz!"

- Ormanda kesim yapan işçilere bir araçla seyyar tuvalet getirilmek istendi. Yol nöbet alanından geçerken, köylüler ve aktivistler tepki gösterdi. Protestolar üzerine WC'leri taşıyan araç geri dönmek zorunda kaldı.

 

Direnişte 6. güne girerken gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

Bültene kayıt ol