Akbelen direnişi: Kesim hızla sürüyor, siyasetçiler şov peşinde

28.07.2023 - 10:57
Haberi paylaş

Kömür madeni için ağaç katliamına iki yıldır sessiz kalan sermaye partileri, Akbelen Ormanı'nda talan sona yaklaşırken "ziyaretlere" başladı.

Nöbette yer alan marksist.org muhabiri direnişte 5. günü aktarıyor:

- Direnişin dördüncü gününde sahneye Gelecek Partisi çıktı. Nöbet alanında kameraların önüne geçen Gelecek Partili bir milletvekili, ormanı yok eden Limak Holding'e tek bir laf etmeden Suriyeli ve Afgan göçmenleri suçladı. Aktivistler buna tepki gösterdi, fakat o konuşmaya devam etti.

- Ardından Ahmet Davutoğlu Akbelen'e geldi.

- Bugün ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ormana gelmesi bekleniyor. Bazı eylemciler bu duruma sert tepki gösterdi ve iki yıldır hiçbir destekte bulunmayan Kılıçdaroğlu'nun kabul edilmemesini istedi.

- Direnişin 5. gününde köylüler ve aktivistlerin tüm ısrarlarına rağmen CHP, Muğla'da bulunan örgütlerini harekete geçirmedi.

- Kılıçdaroğlu, Akbelen'e geldi. Konuşma yaptıktan sonra araca binip gidiyordu. Sert bir şekilde protesto edildi. "Arabaya değil barikata" sloganlarıyla araçlar durduruldu. Şimdi sadece o ve vekiller alana girmeye çalışacak fakat kitle de barikattan ayrılmıyor.

- Kılıçdaroğlu protesto sonrası barikattan geçip kesim alanına gitti. Ardından eylemciler barikata yüklenince jandarma saldırdı. Kitle dağılmıyor. Birkaç gözaltı var. Gözaltılar serbest bırakılmadan Kılıçdaroğlu'nun gitmemesi talep ediliyor.

- 'Limak Akbelen'den defol!' sloganı atılıyor.

- Kılıçdaroğlu, eylemcilerin tepkisine rağmen, çevik kuvvet eşliğinde nöbet alanını terk etti.

- Akbelen Ormanı'nda CHP'ye büyük öfke var. Tartışmalar devam edince CHP milletvekili Mahmut Tanal, eylemcilere "Siz AKP provokatörsünüz" dedi. Bu hakaretten sonra yuhalamalar iyice arttı..

- Ağaç katliamı ne yazık ki tüm hızıyla sürüyor

Bültene kayıt ol